vállalkozásfejlesztés

„Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” címmel Kazincbarcika Város Önkormányzata három szomszédos helyhatósággal karöltve összehangolt fejlesztési projekteket valósít meg a Svájci Hozzájárulási Program 1,4 milliárd forintos támogatásával. Ennek részeként 2013 szeptemberében nyílt meg a „Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása a Kazincbarcikai kistérségben” pályázati alap. Ennek teljes vissza nem térítendő támogatási összege mintegy 238 millió Ft, melyre eddig három körben lehetett pályázni.

A 2015 tavaszán meghirdetett harmadik pályázati körben a kazincbarcikai kistérség területén működő, vagy a kistérségben letelepülést és munkavégzést tervező profitorientált, illetve nonprofit vállalkozások, továbbá egyéni vállalkozók pályázhattak négy prioritási területen mintegy 110 millió forintos keretösszegre. A pályázat sikeres volt, melynek nyilvános eredményhirdetésére 2015. november 17-én 10.00 órától, Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban került sor. A nyolc nyertes vállalkozásnak Szitka Péter, a város polgármestere és Markus Dürst, a Svájci Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség divízióvezető-helyettese a Svájci Hozzájárulási Program képviseletében adták át a támogatói okleveleket. A nyertes pályázatok között közel 49 millió forint támogatásban részesülnek.

A program prioritásai és céljai:

  1. Az info-kommunikációs technológiákhoz, kreatív iparágakhoz kapcsolódó és távmunkán alapuló üzleti szolgáltató tevékenységek létrehozása.
  2. Új termékek fejlesztése, illetve bevezetése a műanyagipari feldolgozó, vegyipari ágazatban és gépiparban.
  3. A turisztikai szolgáltatások (szálláshely és melegkonyhás vendéglátás) színvonalának javítását (pl. kategóriaváltással) és kapacitásának bővítését szolgáló beruházások támogatása, melyek térben vagy együttes szolgáltatás-kínálatban illeszkednek a projekt keretében megvalósítani tervezett tevékenységekhez, így a turisztikai vonzerőfejlesztés és kistérségi promóció témákhoz (Kolorcity-koncepció)
  4. Kezdő vállalkozások elindításának, illetve mikro-vállalkozások növekedésének és innovatív tevékenységeinek ösztönzése.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke függ a megpályázott prioritástól és a vállalkozási formától, valamint a támogatás jogcímétől.

Kapcsolat:

Kovács Boglárka

Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal, H-3700 Kazincbarcika, Fő tér 4.

Tel.: +36-20/343-8434, E-mail: kovacs.boglarka@kazincbarcika.hu

Kazincbarcika Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva. (C) 2015.