Hírek

Fejlesztenek a vállalkozások

November 17-én került sor a Svájci Hozzájárulási Program által támogatott vállalkozásfejlesztési alap 3. pályázati körének eredményhirdetésére, amely alapján 9 vállalkozás pályázata bizonyult eredményesnek, ők a támogatás segítségével valósíthatják meg fejlesztéseiket.

Az elmúlt egy hónapban a nyertes vállalkozások benyújtották a támogatási szerződéshez szükséges dokumentumaikat, így még karácsony előtt sor került ezek aláírására.

Elsőként Siető Katalin kötötte meg a támogatási szerződést, aki a ZsoNa ajándékműhelyt fejleszti egy lézervágó-gravírozó berendezéssel. A gép segítségével költséghatékonyan tudnak nagy mennyiségben előállítani termékeket különböző alapanyagokból. Emellett a berendezéssel különböző méretű sík alapanyagra is tudnak dolgozni, melynek hosszúsága nem maximált, ennek köszönhetően akár két méter hosszú plexi- vagy fatáblákat is meg tudnak munkálni. (Pl. fa üzleti installáció, világító reklámtábla). A gép beépített forgatómechanikával van ellátva, ennek köszönhetően forgástestek - például különböző italos üvegek, poharak, vagy golyóstollak, üvegtömbök - megmunkálására is alkalmas.
www.egyediajandekok.eu

Tóth Marianna tavaly óta egyéni vállalkozás formájában működteti a Pizza Bázis Büfét, amely már egy évtizede jelen van a város üzleti életében. Az általa kitalált ízvilág meghatározó és sokaknak ismerős a térségben. A támogatás segítségével egy olyan modern és fiatalos melegkonyhás étkeztetést alakít ki, amely alapoz a hagyományos ízekre és e mellett bevezeti a városban a saláta- és halételeket gyorséttermi jelleggel, ahol minden korosztály megtalálja a számára ideális választékot. Fő szempont az egészségtudatos táplálkozási szokások elterjedésének elősegítése. Kifejezetten preferálja a fiatalok és családok igényeinek kiszolgálását. A projekt keretében 2 éven keresztül 1 fő teljes állású alkalmazott foglalkoztatását vállalja Kazincbarcikán.
www.pizzabazis.hu

Az IKO Bt. fejlesztésének célja egy mini egészségügyi centrum létrehozása a kazincbarcikai kistérségben, mely széles körű, speciális gyógytorna-kezelést tud nyújtani az itt élő mozgásszervi problémával küzdő betegeknek. A szolgáltatás nyújtására a társaság olyan egyedi szaktudással rendelkező gyógytornászt alkalmaz, aki több speciális területen (angiológia, idegsebészet, traumatológia, neurológia, szájsebészet) szerzett tapasztalatot, és modern, nemzetközi szinten is elfogadott szakképesítéssel rendelkezik. A speciális gyógytorna-kezelés kiegészítéseként olyan gyógyászati eszközparkot létesít, mely egyszerre növeli a kezelések hatékonyságát, és jelentősen csökkenti a gyógyulásra szánt időt. Olyan egészségügyi szolgáltatás bevezetése a vállalkozás fő célja, mely a mozgásos funkcionális képességek szinten tartására, továbbá annak helyreállítására törekszik, beleértve a betegségek megelőzését, illetve hatékony, komplex módon történő gyógyítását a rehabilitáció során.

Csipkés Béla egyéni vállalkozó a Dorianne papírkollekciókat kívánja bővíteni, szolgáltatási palettáját fejleszteni. Vállalkozását a termékek grafikai tervezéséhez szükséges hardverek és szoftverek, valamint a kivitelezéshez szükséges kézi működtetésű berendezések beszerzésével kívánja fejleszteni a Svájci Alap támogatásával. Fő termékei az egyedi tervezésű esküvői meghívók, vendégkönyvek, ültetőkártyák. Termékpalettáját bővíteni akarja egyedi tervezésű csomagolóanyagokkal, ajándéktasakokkal. A vállalkozás a grafikai tervezésen túlmenően a mintadarabokat is elkészíti.
www.dorianne.hu

A Veres 98 Bt. a térségben egyedi és minőségi kategóriát képviselő tevékenységet végez az exkluzív díszdobozok, plakettek, éremtartók gyártása során. Ezen területen Hollandiában megrendezett versenyen Európa-díjban részesült. Tevékenységei közé tartozik még a könyvkötészet, látszerészeti vitrinek készítése, egyedi pólók feliratozása is. Megrendelői között számos hazai exkluzív terméket gyártó és forgalmazó cég található. Ezen vállalkozások igénylik a minőségi csomagolóanyagokat és a megbízható szállítási feltételek betartását. A támogatott fejlesztése révén a pályázó egy célzott technológiai beruházást kíván megvalósítani, amihez 2 fő munkaerő foglalkoztatása párosul.

http://veres98bt.hu

A Protip Kft. a megkezdett turisztikai fejlesztése részeként egy ifjúsági tábor és kemping kialakítását tűzte ki célul a Vadna-tó partján. A sporttáboroztatás keretein belül érkező táborlakók és kempingezők elszállásolására 5 db közművesített mobilházat telepítenek, valamint 18 darab sátor- és lakóautó-helyet alakítanak ki. A beruházás a meglévő szálláshelyek számát 20 fővel, a kemping befogadóképességét 50-70 fővel bővíti. Az ifjúsági kemping jól illeszthető a Kolorcity-koncepció eddig támogatott turisztikai programjaihoz. Létjogosultságát alátámasztja, hogy Kazincbarcika vonzáskörzetében nem található működő ifjúsági tábor, illetve kemping. A fejlesztés révén 2 éven keresztül 2 fő alkalmazását valósítja meg Vadnán a vállalkozás.
http://vadnapark.uw.hu/

A Prototech Kft. másodszor pályázott sikeresen a vállalkozásfejlesztési támogatásra. Jelenlegi projektje a korábbi, „Additív gyártástechnológia telepítése Kazincbarcikán” c. projektjére épül, és a háromdimenziós (3D) tárgyak előállítását célzó speciális nyomtatási technológiára alapozva vákuum alatti, illetve alacsony nyomású öntészettel a műanyag gyanták öntéséhez szükséges új technológia telepítését célozza. Ezzel kisszériás műanyag termékek gyártását is meg tudja valósítani, mint például átlátszó, gumiszerű, kopásálló alkatrészek. Emellett a cég új, kísérleti jellegű szolgáltatási üzletágának kiépítésével vasbeton-szerkezetek roncsolásmentes vizsgálatát, a számítógépes röntgen tomográfia segítségével (CT-, ill. MRI-berendezésekkel) végzett anyagvizsgálati módszer fokozottabb hasznosítását kívánja megvalósítani az építőipar területén. A cég 2 éven keresztül 1 teljes állású és egy félállású alkalmazott foglalkoztatását vállalja a kazincbarcikai telephelyen.
www.prototech.hu/

A Nitech 2004 Kft. több mint tíz éve forgalmazza a vegyiparban, petrolkémiai iparban használatos karimás csőkötések kötőelemeit, a szegcsavarokat. A cég maga kívánja gyártani a szegcsavarokat, a projekt keretében a gyártáshoz szükséges eszközöket szerzi be a vállalkozásfejlesztési alap támogatásával. A saját termelés következében a cég lehetőségei túlmutatnak a BorsodChem és Kazincbarcika határain. A vállalkozás 2 éven keresztül 3 fő alkalmazását biztosítja a kazincbarcikai telephelyen.
www.nitech2004.eu

Kapcsolat:

Kovács Boglárka

Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal, H-3700 Kazincbarcika, Fő tér 4.

Tel.: +36-20/343-8434, E-mail: kovacs.boglarka@kazincbarcika.hu

Kazincbarcika Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva. (C) 2015.